Open Call for Visual ArtistsΔιηγούμαστε μια παλιά ιστορία μέσα από μια νέα και απροσδόκητη ματιά. Με αυτό το project θέλουμε να κάνουμε την φωνή μας να ακουστεί, όχι μόνο ως δημιουργοί αλλά και ως ενεργοί πολίτες, μοιραζόμενοι μαζί σας το πως βιώνουμε την οπτική τέχνη. 

Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτητα και αυτά που θεωρούμε δεδομένα παύουν να είναι. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τέχνες της εικόνας. Πιστεύουμε πως πρέπει να ανακαλύψουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και διάδρασης με το κοινό και αυτό ακριβώς επιχειρούμε με το ΣΦΥΡΙΓΜΑ.

Ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε κάτι τέτοιο είναι δουλεύοντας ανεξάρτητα, μακριά από καθιερωμένες μορφές χρηματοδότησης. Αναφερόμαστε απευθείας στο κοινό ζητώντας του βοήθεια με οποιαδήποτε μορφή.

Συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δουλεύοντας μαζί τους σε όλα τα σταδία της παράγωγης.


Κινούμαστε μακριά από τον καθιερωμένο τρόπο διανομής και φέρνουμε το ΣΦΥΡΙΓΜΑ σε ανοιχτές εκθέσεις τέχνης, σαν κομμάτι μιας πολυμορφικής "transmedia" εμπειρίας. Μια ενιαία θεματική κάτω από την ίδια στέγη, που ξεκινά από το σινεμά και επεκτείνεται σε πολλές μορφές οπτικών τεχνών.Προσκαλούμε σε ανοιχτό κάλεσμα οποιονδήποτε 

Σχεδιαστή
Ζωγράφο
Σκιτσογράφο
Φωτογράφο
Video artist
Γλύπτη
Χαράκτη
Καρτουνίστα
Designer
Illustrator
3D artist
Animator
Μαριονετίστα
Γραφίστα
Τattoo artist
Performer

με σκοπό την δημιουργία έργων εμπνευσμένων από την θεματική του Σφυρίγματος.Αναζητούμε δημιουργούς με παθός για την τις ιστορίες και την εικόνα, ο οποίος θα ήθελε να δουλέψει πάνω σε ένα project έξω από τα στενά πλαίσια του καθιερωμένου.


Πως λειτούργει?
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας στο whistletheproject@gmail.com  δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας για συμμέτοχη, αναφέροντας την ειδικότητα και μερικά λόγια για εσάς.

Εμείς θα σας παρέχουμε λεπτομέρειες και υλικό από την ιστορία για έμπνευση και δημιουργία. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του project ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για το συνολικό όραμα.

Τι θα πρέπει να δημιουργήσω?
Το θέμα είναι η δεισιδαιμονίες. Σκοτεινές ιστορίες της Ελληνικής και όχι μόνο κουλτούρας. Η έμπνευση ανήκει στον κάθε δημιουργό ελευθέρα χωρίς περιορισμούς. Μπορείτε να δημιουργήσετε κάθε είδους έργα σύμφωνα με την ειδικότητα σας. Η δημιουργική ομάδα του σφυρίγματος θα σας παρέχει επιπλέον υλικό για μελέτη και πιο στενή επαφή με το θέμα. Η καταληκτική ημερομηνία παράδωσης των έργων είναι η 25η Δεκεμβρίου 2018. Λεπτομέρειες για την μετακίνηση των έργων θα σας δοθούν από την ομάδα του σφυρίγματος.


Οι δημιουργίες θα χρησιμοποιηθούν
  • στην transmedia παρουσίαση του project στο κοινό μέσω της έκθεσης WHISTLEtheproject.
  • Στην επίσημη ιστοσελίδα του "σφυρίγματος" , σε κοινωνικά δίκτυα (facebook,instagram,twitter κτλ).
  • σε δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις στον ηλεκτρονικό τύπo.


Τι κερδίζω από αυτό?
  • Πλήρη πρόσβαση στην παράγωγη.
  • Συνεργασία και ελεύθερη δημιουργία σε ένα διαφορετικό project.
  • Γνωριμία με περισσότερους δημιουργικούς ανθρώπους.
  • Παρουσίαση του έργου δουλειά σε ένα ευρύτερο κοινό εντός και εκτός Ελλάδος.
  • Υποστήριξη ενός νέου τρόπου να κάνει κάνεις οπτικές τέχνες.